previous arrow
next arrow
Slider

Vi er et producentfællesskab

Farendløse Mosteri ligger syd for Ringsted. Det første æbletræ blev plantet i 1912, og mosteriet var en livlig virksomhed fra 1938-2004. I 2015 blev gården købt af en flok unge mennesker, og mosteriet blev genetableret.

Farendløse Mosteri drives nu som et producentfællesskab, hvor flere små virksomheder har base på gården. Virksomhederne indgår i et fællesskab om gårdens ressourcer, udnytter hinandens restprodukter, deler produktionsfaciliteter, og hjælper hinanden i dagligdagen og med afsætning.

Farendløse Mosteri er derfor meget mere end et mosteri.

Det danner rammerne for flittige får der græsser plantagen, flittige geder der holdes langt væk fra plantagen, en biavler hvis bier bestøver frugttræerne og hvis honning forsøder lokalområdet, en grøntsagsproduktion der udnytter dyrenes gødning og bygger jorden op, et æglæggende hønsehold der flyttes rundt i plantagen i et mobilt hus, en frøproduktion der opformerer frø af gamle grøntsagssorter, et træværksted der bygger det meste og hjælper med meget, en mostproduktion der presser plantagens egne æbler og æbler fra private haver på en stor gammel æblepresse fra 1945, og to ciderproduktioner der eksperimenterer med vildgæring, både de tørre og de lidt sødere bobler.

Mosteriet har også taget initiativ til højskoleforløbet Det Lille Jordbrug på Jyderup Højskole, samt til det opstartende møde for den voksende bevægelse af unge regenerative jordbrugere, der nu er organiseret i foreningen Regenerativt Jordbrug.

Vores producenter

Farendløse Mosteri

Driver gårdens mosteri og cideri. Producerer æblemost og æblecider af æbler fra gården. Du kan også få lavet most af dine egne æbler fra haven. Læs mere om most fra egne æbler her.

Se vores produkter her.

For info om køb af most og cider, kontakt farendloesemosteri@gmail.com

Kirsebær og Kørvel IVS

Leverer ugentlige grøntsagskasser til private og grøntsager til restauranter, højskoler mm.

Dyrker grøntsager på friland og i drivhus med håndkraft, møg fra gården og tang fra stranden.

Kontakt: Sandra 22885551

Nagelsbjerg Vin

Nagelsbjerg vin er en lille producent af mousserende æblevin og cider, som deler produktionsfaciliteter med Farendløse Mosteri. Æblerne stammer bla. fra gamle æbleplantager på Sejerø.

Læs mere på Nagelsbjergvin.dk

Kims Biavl

Lokal erhvervsbiavler, som også har bistader i plantagen foruden utallige i lokalområdet. Har indrettet honningproduktionslokale i den lange lade.

Læs mere på Kims Facebookside

Jesper og Træværkstedet

Et lille snedkeri i gårdens lange lade.